Huisgemaakte makreel wraps in combinatie met zelfgemaakte eiersalade.
Bereidingswijze
Maak de makreel schoon, verwijder alle graatjes en ‘pluk’ de makreel los.
Kook de eieren in kokend water in 8 minuten hard, spoel ze direct koud onder koud stromend water. Pel de eieren, snijd ze in grove stukjes, doe ze samen met de los geplukte makreel, fijngehakte sjalotjes, zilveruitjes, mayonaise en fijngehakte dille in een kom. Roer de makreel-/eiersalade goed door elkaar. Zet afgedekt weg in de koelkast.
Maak ondertussen de avocado’s schoon, snijd ze in dunne plakjes en pers er 1 limoen boven uit. Beleg iedere wrap eerst met wat Romaine sla, plakjes avocado en verdeel er dan de makreel-/eiersalade over.
Rasp tenslotte nog wat limoenschil er boven en rol de wraps op. Steek ze vast met een prikkertje.
Weetje!
Makreel is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.