Gebakken schol met zoete witlof

Een licht en luchtig vispakketje dat zeker verrast!

Bereidingswijze

  1. Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper.
  2. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de witlof toe en bak in 6 min knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 min.
  3. Verhit intussen in 2 ruime vis- of koekenpannen de laatste 5 el olijfolie. Bak de schol 4 min, keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 min gaar. Serveer de schol met de zoete witlof.

Ook lekker met gekookte aardappelen. Eet smakelijk!

© visrecepten.nl

Wat heeft u nodig?

Voor 4 personen

  • 4 schollen.
  • 7 el olijfolie.
  • 125 gr magere spekreepjes.
  • 600 gr witlof in partjes.
  • 1 el honing.
  • 2 el tijmblaadjes.

Nog meer heerlijke recepten?